• اصلاح نظام تامین اجتماعی در ایران

• دوشنبه 17 آبان 1395 13:46

در چند دهه گذشته کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش امید به زندگی نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورها تامین اجتماعی بر اساس سیستم‌های مستمری PAYG با مزایای تعریف شده DB را با مشکلات جدی روبرو کرده است. افزایش فشار مالی و ناپایداری صندوق‌ها موجب شد تا اصلاح و بهسازی سیستم‌های تامین مالی صندوق‌های تامین اجتماعی از ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار گردد. در ایران اما این ضرورت بطور کامل درک نشده و اجرای طرح‌های اصلاحی معمولاً به تعویق افتاده‌اند.

• چالش‌های مفهومی و اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان از منظر صندوق نوآوری و شکوفایی

• دوشنبه 17 آبان 1395 13:46

این مقاله در پاسخ به دو مقالۀ «آسیب‌ها و چالش‌های مفهومی قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان» و «آسیب‌شناسی قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان از منظر سازوکارهای اجرایی» نوشته‌ی سیما رفسنجانی‌نژاد نگاشته شده است.

• انتقال فنّاوری‌های نوین در حوزه زیست‌فناوری و نگرانی‌های علمی و مردمی

• دوشنبه 17 آبان 1395 13:46

انتقال یک فنّاوری در حوزه زیست‌فناوری هرچند اشتغال­زا است و ورود ایران به حوزه­‌های های‌تک را نوید می‌بخشد لیکن صنعت داروسازی فضای متفاوتی دارد: چه‌بسا همین داروهای بیوسیمیلار سبب ایجاد خود ایمنی نسبت به برخی ترجمان‌ها و خودِ دارو شود. آیا به این موضوع توجه شده است؟...

• تحلیل وضعیت و پیشنهاد رویکردهایی در رابطه با آب و مشاغل

• دوشنبه 17 آبان 1395 13:46

«آب» و «اشتغال و معیشت»، هر دو از موضوعات و چالش‌هایی هستند که کشور امروزه با آن مواجه است. این دو مسئله به ظاهر مجزا، تأثیرات مهمی بر روی یکدیگر دارند که عدم لحاظ این تأثیرات، دست‌یابی به شرایط پایدار را در هر دو موضوع دشوار می‌نماید.